Öljy-yhtiöt Autocall USD

Sijoitus, joka tarjoaa mahdollisuuden hyvään kuponkituottoon öljy- ja kaasuyhtiöiden kehityksen perusteella.

Viimeisten kuukausien aikana hyödykkeiden hinnat ovat laskeneet voimakkaasti ja suurin hinnanpudotus on nähty raakaöljyssä. Raakaöljyn hinnan mahdollisesta korjausliikkeestä on todennäköisesti hyödyttävissä tehokkaammin öljy-yhtiöiden kuin suoran öljysijoituksen kautta.

WTI-öljylaatu on laskenut jo halvimmilleen sitten vuoden 2009. Raakaöljyn hinnan laskussa on havaittavissa selvä ylilyönti ja korjausliike ylöspäin on odotettavissa tulevien kuukausien aikana. Öljyn hinnanlaskun käynnistäneet katalyytit olivat Yhdysvaltain dollarin nopea vahvistuminen ja Saudi-Arabian haluttomuus tuotannon leikkaamiseen sekä päätös ajaa korkeamman kustannustason öljyntuottajat pois markkinoilta. Raakaöljyn tarjonta on kasvanut kysyntää nopeammin viime vuosina ja tuotantokustannukset ovat laskeneet tasaisesti uusien yhdysvaltalaisten ja kanadalaisten öljylähteiden myötä.

Raakaöljyn hinta on nyt lyhyessä ajassa laskenut voimakkaasti ja samaan aikaan Yhdysvaltain dollari on vahvistunut erittäin nopeasti. Näin ollen öljyn hinnassa on odotettavissa korjausliike tai jopa lyhytkestoinen nousuralli.

Öljy-yhtiöt Autocall USD tarjoaa mahdollisuuden hyvään kuponkituottoon jo sijoituksen ensimmäisen puolen vuoden jälkeen. Tuoton saamiseksi riittää, että kohde-etuus pysyy vähintään nykytasollaan.

Mahdollisuudet

  • Sijoituksesta on mahdollista saada kiinteä kuponkituotto ensimmäisen kuuden kuukauden jälkeen liikkeeseenlaskusta ja sen jälkeen kolmen kuukauden välein.
  • EUR/USD valuuttakurssi vaikuttaa sijoituksen mahdolliseen tuottoon sekä nimellispääoman takaisinmaksuun. Valuuttakurssi luo sekä mahdollisuuksia että riskejä. Sijoittaja voi hyötyä koko sijoituksella Yhdysvaltain dollarin mahdollisesta vahvistumisesta euroa vastaan.

Riskit

  • Ei pääomasuojaa. Sijoitus erääntyy tappiollisena mikäli kohde-etuus on sijoitusajan lopussa laskenut yli 30% alkuarvostaan.
  • Sijoitus tehdään Yhdysvaltain dollareissa. Tämä valuuttakurssiriski luo sekä mahdollisuuksia että riskejä. Heikentynyt dollari suhteessa euroon vaikuttaa mahdolliseen tuottoon sekä nimellispääoman takaisinmaksuun sitä pienentävästi.
  • Riski sijoitetun pääoman menettämiseen osittain tai kokonaan mikäli liikkeeseenlaskija Royal Bank of Canada ei pysty suoriutumaan velvoitteistaan.

Öljy-yhtiöt Autocall USD

Laina-aika0,5-3 vuotta
Emissiokurssi100% nimellisarvosta
Sijoituksen valuuttaEuro
PääomasuojaEi
Alustava osallistumisaste kumuloituva kuponki2,75% per neljännesvuosi, 11% p.a.
Erääntymistaso/Kuponkitaso100% (mahdollisuus ensimmäiseen erääntymiseen 6kk jälkeen)
Riskitaso eräpäivänä70%
LiikkeeseenlaskijaRoyal Bank of Canada (Toronto Branch)
Kohde-etuusSPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production ETF


Katso animaatio tuotekuvauksesta
Tuottosimulaattori